sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pikkujoulut ja elämää sen jälkeen

Eilen oli minun opiskeluryhmäni pikkujoulut. Siihen päättyi samalla lokakuulaihikseni, vaikka lokakuuta on vielä jäljellä. Oli jo aikakin.

Vietimme pikkujouluja Tampereella Oluthuone Esplanadi -ravintolassa. Söin ihanan kermaista tofu-sieni"risottoa". Sen nimi oli lainausmerkeissä siksi, että risotto oli tehty speltistä, ei riisistä. Entä speltitto? Spelsotto? Spelttö? Joka tapauksessa ruoka oli jo ihanan tuoksuista, ja haistelin sitä kauan, ennen kuin iskin kiinni. Haisteluun kannatti käyttää aikaa, sillä ruoka oli höyryävän kuumaa. Ruoan olisi saanut myös vegaanisena. Täytyy myöntää, etten ole koskaan tehnyt risottoa rai spelttöä, mutta aion korjata puutteen taidoissani lähiaikoina, sillä niin hyvää ruoka oli. Mikä osuus oli sitten pitkän laihiksen päättymisellä makuelämyksessä, en tiedä, mutta taivaallista oli! Join ruoan kanssa Plevnan viisiprosenttista simaa, joka maistui kevyen maltaiselta. Jälkiruoan olisin lopulta ottanut, vaikkei kukaan olisi syönyt seurana, mutta onneksi söi. Söin Tampereen jäätelötehtaan vaniljajäätelöä kuusenkerkkäsiirapilla. Jäätelö oli hyvää, muttei niin vaniljaista kuin itse tekemäni. Kuusenkerkkäsiirappi oli täyteläisempää kuin kuusenkerkkäjuoma, jota olen joskus maistanut.  Ihana päätös ankealle dieetille! Sitten join vielä kolme siideriä illan mittaan ja matkasin yhden bussilla kiltisti kotiin.

Tänään olen ollut esimerkillinen kohtuusyöjä. Aika karibialainen myös. Olen syönyt:

Aamupalaksi minisämpylän oivariinilla ja paprikalla ja vaihtanut aiemmat latet rasvattomaan maitoon tehtyyn  cappuccinoon, sillä siinä on vähemmän maitoa.

Lounaaksi söin yhden munan karibialaisen munakkaan ja minisämpylän karibialaisella paputahnalla päällystettynä. Jälkiruoaksi join päivän toisen cappuccinoni.

Kävin 9,3 kilometrin juoksulenkillä. Pidensin siis entistä lenkkiä kahdella kilometrillä, ja ajattelin juosta tämän uuden, pidemmän lenkin aina, kun vain on neljän vartin sijaan tunti aikaa. Juoksu kulki kevyesti eilisen "risoton" avulla. Lenkin jälkeen join heraproteiinidrinkin lokakuulaihiksen tapaan.

Illalla keitin ohrapuuroa eksoottiseen mehuun, mutta söin sitä vain puoli kupillista. Ei ollut niitä kaikkein gourmeinta kokkauskokeilua. Tämän jälkeen olen juonut vain lasillisen Ripassoa.

Olen syönyt tänään harkiten vähän, vähärasvaista, proteiinipitoista ruokaa ja kiinnittänyt huomiota vihannesten syöntiin. Lokakuulaihiksesta tuttu nälkä on vaivannut, joten ihmettelen, jos pudottamani kaksi kiloa tulevat nyt dieetin päätyttyä takaisin. Yritän syödä siten, että paino jatkaa laskuaan. Viisi kiloa pitäisi vielä saada pois.

Kirjoitan lähiaikoina superhelppojen karibialaisen paputahnan ja munakkaan ohjeet. Ne ovat molemmat hyviä pikaruokia, jos kaapista löytyy muutamia tarvittavia aineita.

2 kommenttia:

  1. Mitä on Ripasso? Odotan innolla superhelpon karibialaisen paputahnan ohjetta. Kaipailen sellaisia omatekoisia levitteitä, joilla voisi korvata iänikuisen oivariinin. Mitenköhän tuollainen paputahna säilyy? Ja onko sulla hyvää hummusohjetta?

    Ps. Yritin kommentoida jo aiemmin, mutta siinä tarkistamme-ettet-ole-robotti -laatikossa on ollut niin hämäriä kirjainyhdistelmiä, että en ole saanut vielä yhtään oikein. Lienen siis robotti...

    VastaaPoista
  2. Hei sinä robotti! Olenkin ihmetellyt, kun kukaan ei kommentoi. Vastauksia kysymyksiisi:
    Ripasso on hyvää punaviiniä. Kannattaa kokeilla.
    Mulla on hummusohje, voin laittaa sen tänne lähiaikoina. Paputahnan ohjeen aioin laittaa tänään, mutta armas taaperomme oli kääntänyt sisäistä kelloaan vähän liikaa, ja heräsi "aamulla" klo 03.31 eikä nukkunut enää. Kun tähän lisää sen, että katsoin eilen illalla vaaleja kahteentoista, voi saada yhteenlaskun tulokseksi = äiti on vähän väsynyt. En siis ole jaksanut. Mutta huomenna voisin kirjoittaa reseptejä, jos vain saan ensi yönä nukkua. Paputahna ei tietty ihan viikkoja säily, mutta se on terveellistä ja vähärasvaista, joten sen voi kuluttaa nopeastikin pois.

    VastaaPoista