torstai 4. lokakuuta 2012

Lokakuulaihdutus, 4. päivä

Jihuu, jo kymmenesosa tätä kuuta on mennyt, ja olo on nyt hyvä. Ei ole kauhea nälkä ja heikotus, kuten aiempina päivinä, ja kahvinpuutteen aiheuttama päänsärky ja väsymyskin ovat poistuneet. Painan saman verran kuin aloittaessa, mutta vaaka näytti prosentin vähemmän rasvaa ja hiukan enemmän lihasta. Joo joo, tiedän, päivittäiset vaihtelut voivat näkyä vaa`assa. Toivoisin kuitenkin, että kun viikko on kulunut, olisi kilo lähtenyt. Jos joka viikko lähtisi kilo, voisin sitten marraskuussa lisätä ruokavaliooni pikku hiljaa hiilihydraatteja ja maitotuotteita. Pikku hiljaa niin, että paino ei nousisi. Tiedän sen olevan todella vaikeaa, että onnistuisi jollakin laihdutuskuurilla saadut kilot pysymään poissa. Nyt en ole kyllä laihtunutkaan, mutta tiedän laihtuvani. Se on sellainen tunne, joka jossain vaiheessa laihdutusta tulee, tietyn kynnyksen yli päästyään, että tietää onnistuvansa. Että jos vain jatkaa tällä tiellä, kiloja lähtee.

Pelkään tulevia erikoistilanteita: Helsingin reissua, ystävien vierailuja, mahdollisia kyläilyjä. Mutta aion pysyä tiukkana ja noudattaa omaa ruokavaliotani. Kuukaudenhan tätä vain kestää. Sitten voin valita edelleen rasvattomampaa linjaa, mutta joustaa poikkeustilanteissa.

Lihakset ovat mukavasti kipeät, ja on sellainen ihanan raukea tunne. Olen käynyt siis maanantaina pyörälenkillä ja jumpassa, tiistaina juoksemassa, keskiviikkona tein kuntosaliharjoituksen ja tänään olen jo ehtinyt käydä juoksemassa. Kuntosaliharjoitukset tein illalla samalla, kun katsoin Hyviä ja huonoja uutisia. Minun mieheni neuvoi, miten voin korvata kaikki kuntosalilla tehtävät harjoitukset ihan vain kotona käsipainoilla ja kahvakuulalla tehtävillä harjoituksilla. KG-lehdessä neuvottiin tekemään kahdeksan liikettä 2-3 x 8-12 toistoa. Lehden suositusliikkeitä olivat: jalkaprässi, etunojapunnerrus, ylätalja, pystypunnerrus, hauiskääntö, ojentajapunnerrus, vatsarutistus ja alaselkäliike. Minulla meni tunti, kun opiskelin ja tein ne liikkeet. Eli sopivasti Hyvien ja huonojen uutisten mittaisen ajan.

Söin juuri neljännen päivän lounaan. Sitä samaa kalaa, kaalia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Pikkuisen alkaa jo tökkiä, ja vielä pitäisi syödä samaa 26 päivää. Samassa KG-lehdessä ollut karibialainen dieetti kuulostaisi paljon herkullisemmalta: mangoa, kookosta, pähkinöitä, mausteita ym. Epäilen kuitenkin, ettei sillä laihtuisi kovin tehokkaasti. Siinä kun on se sama ongelma kuin ranskalaisessakin ruokavaliossa: on itse päätettävä, mikä on kohtuullista. Siihen en vielä pysty. Voisin joku päivä koota tänne karibialaisen ruokavalion periaatteita ihan mielenkiinnosta. Ehkäpä sitten, kun lokakuulaihikseni on ohi, lisäilen joitakin karibialaisen dieetin aineksia myös omaan ruokavaliooni. Siihen ranskalaiseen siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti