torstai 11. lokakuuta 2012

Lokakuulaihdutus, 11. päivä

Tämä kuukausihan oikeasti etenee. Olen hieman unohtanut veden juomisen, mutta muuten menee hienosti. Siis jos ei ota huomioon flunssaa ja taukoa liikunnasta. Toisaalta tauko liikunnasta ei ole tehnyt pahaa. Tänään oli nimittäin puolitoista kiloa lähtenyt lähtöpainosta. Siis mitä voimme päätellä: liikunta ei laihduta vaan ruokavalio. Isona teen tutkimuksen, jonka tuloksena on, että liikunnasta on haittaa painonhallinnassa. Sitten kaikki voivat rauhassa jäädä sohvalle. Paitsi etten ole ollut sohvalla ollenkaan, vaan olen vain siivoillut kaikkia kaappeja yms. rasittavaa. Totta puhuen haluaisin jo päästä juoksemaan ja heiluttelemaan käsipainoja.

Meillä on leipomon kotiinkuljetus. Äitini on nimittäin innostunut leipomaan rieskoja ja sämpylöitä liukuhihnalta ja kuljettaa niitä meille jatkuvasti. Tänäänkin odotti sämpylälähetys ovessa roikkumassa, kun tulimme kotiin. Harmi, etten voi syödä niitä, kun on tämä dieetti.

Kun lokakuulaihis on ohi, etsin kaikkia vähärasvaisia kasvisruokaohjeita ja kokkailen niitä. Siis saahan kasvisruokavaliosta  vaikka kuinka epäterveellistä ja lihottavaa, jos käyttää paljon voita, kermaa ja juustoja, mutta tällä hetkellä ajattelen, että juju on siinä, että syö arkena kevyesti ja joskus herkuttelee. Juustot ovat minulle suuri pahe, samoin leivonnaiset. Ja jäätelö. Mutta vaikka pyrin vähärasvaisuuteen, en kyllä ala valmistaa jäätelöä mistään kasvirasvakorvikkeista. Kaiken pitää olla aitoa.

Aidosta puheen ollen. Voi on pahis, koska se sisältää pelkkää kovaa rasvaa. Margariini on pahis, koska se on epäilyttävää kaikessa lisä- ja väriaineisuudessaan. Eikä sitä paitsi maistu miltään. Mitä sitten laittaa leivän päälle? Kun lokakuulaihis päättyy, aion etsiä hyviä kasviöljy- tai kasvipohjaisia leviteteseptejä ja testailla niitä. Mutta siitä marras-joulukuussa. Nyt ruokalistalla on kaalia ja kalaa. Kalaa ja kaalia. Ja mitä vielä? Kaalia. Niin, ja kalaa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti