lauantai 20. lokakuuta 2012

Lokakuulaihdutus, 20. päivä

Tänään kaikki sujuu. Painoa oli -2 kg lähtöpainoon, ja olo on hyvä. Jatkan siis vielä viikon. Tasan viikon päästä lauantaina on opiskelijaryhmän pikkujoulut, ja siellä syön jonkin ravintolaruoka-annoksen ja juon vähän viiniä. Juon ehkä pari siideriäkin. Yritän toki valita mahdollisimman kevyen ruoan, en mitään ristikkoperunoita ja friteerattuja ihrapalluroita. Salaattia en kuitenkaan missään nimessä syö. En nyt, kun olen puputtanut sitä neljä viikkoa putkeen joka päivä. Viikon jaksan, ja melkein toivon, että hieman lisää painoa lähtisi tämän viikon aikana. Painoa tulee kuitenkin lisää dieetin lopettamisen jälkeen, vaikka kuinka yrittäisin pysyä tiukkana.

Karibialainen ruokakulttuuri kiinnostaa tällä hetkellä kovasti, ja aion marraskuussa etsiä Internetin ihmeellisestä maailmasta karibialaisia kasvisruokaohjeita tai ohjeita, jotka on muokattavissa kasvisruoiksi. Laitan sitten kuviakin niistä ruoista ja tietysti myös reseptejä. Kuvat eivät tule olemaan hyvälaatuisia, mutta parempi kai huono kuva kuin ei kuvaa lainkaan.

Innostun aina kokonaisvaltaisesti. Nytkin olen niin innoissani tulevasta karibialaisesta kokkailustani, että kun en yöllä saanut unta, seikkailin kännykälläni netissä ja etsin nälissäni reseptejä, joita toteuttaisin, kunhan pääsen kokkailemaan karibialaisittain. Osasyynä innostukseen on tämä dieetti. Kun en nyt saa syödä vaihtelevaa ruokaa lainkaan, karibialainen mausteiden, viljojen, palkokasvien, hedelmien ja kasvisten makumaailma kaikessa eksoottisuudessaan kiinnostaa. Koska joudun olemaan dieetillä vielä viikon ja koska kuitenkin loppu jo häämöttää, olen antanut itselleni luvan jo suunnitella, mitä sitten syön, kun saan. Suunnitteluhan on puoli ruokaa, ja voin reseptien kautta maistaa jo kookoksen, ananaksen, chilin ja mangon. Haaveiluhan ei  lihota. Varsinkin kun kävin jo lenkilläkin tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti