maanantai 1. lokakuuta 2012

Lokakuulaihdutus, 1. päivä

Ymmärsin vihdoin, että minun on karsittava herkkujen syömistä. Ranskatarkin lomauttaa häiriköt, eli on jonkin aikaa syömättä sellaisia ruokia, joita ei voi syödä kohtuudella. Minä menin nyt kuitenkin äärimmäisyydestä toiseen ja aloitin oikean kitudieetin. Sen pitäisi ainakin tuottaa tulosta. Pääasiallinen tavoite on vieroittaa minut  herkuista, jotta sitten kitudieetin jälkeen pystyn syömään niitä kohtuudella.

Löysin tämän dieetin uusimmasta KG-lehdestä, jonka ostin motivaattoriksi. Dieetillä ei ole nimeä, mutta artikkelin otsikko on "Karista kesäkilot kuukaudessa" ja siinä neuvotaan, kuinka muokkaan kroppani kuukaudessa uuteen uskoon huippu-urheilijoiden ja tiedemiesten menetelmillä. Hmm.. kuulostaako uskottavalta? No, jos tällä dieetillä ei kiloja lähde, se on ihme.

Haastoin siis itseni tällaiseen kidutukseen, joka muistuttaa karppausta siinä, että siinä ei syödä pastaa, perunaa, riisiä, leipää yms. mutta ei ole karppausta, sillä tässä dieetissä ei syödä juuri maitotuotteita tai rasvaakaan! Huh. Kerran viikossa on hiilaripäivä, jolloin syödään hieman enemmän hiilihydraatteja, jotta keho jaksaisi liikkua. Kerron nyt, mitä tässä dieetissä syödään. Määriä en kerro, koska KG-lehti ei ehkä tykkäisi, jos paljastaisin kaiken.

AAMUPALA: maitorahkaa ja marjoja
LOUNAS: vähärasvaista kalaa (voisi syödä myös lihaa, mutta se ei kuulu ruokavaliooni), runsas salaatti ja hieman oliiviöljyä kastikkeeksi
VÄLIPALA: omenaa ja saksanpähkinöitä
PÄIVÄLLINEN: kalaa ja vokkivihanneksia ja appelsiini
ILTAPALA: raejuustoa ja ananasta

Lisäksi treenin jälkeen juodaan heraproteiinijauhe-vesi-seos. Päivittäin juodaan runsaasti vettä.

Lyökääpä kommenttiosiossa vetoa, kauanko tätä jaksan! Kuukausi pitäisi. En oikein usko itsekään, että pystyn.

Tuo ruokalista näyttää siltä, että sillä pysyy nälkä poissa. No, ei pysy. Siitä kun puuttuvat viljat ja rasvat. Tänään on siis lokakuulaihdutuksen ensimmäinen päivä, ja nälkä on koko ajan. Elimistö on tottunut aika rasvaisiin ruokiin, vaikkakin pienempiin määriin, ja protestoi nyt. Mutta mäpä näytän sille. Se ei tiedä sitä vielä, enkä ehkä sille henno kertoa, mutta se saa luovuttaa muutaman kilon rasvaa tämän kuukauden aikana.

Aamulla söin rahkaa ja mustikoita, ja vasta kolme tuntia aamupalan jälkeen pääsin Titiuun kanssa pyöräilemään kaupungille. Oli siis jo hirveä nälkä pyöräilemään lähtiessä, mutta ei auttanut. En voinut ottaa kaapista mitään välipalaa, eikä vielä ollut lounasaika. Nälkä lähti polkiessa, ja kävin ostamassa toiseen vaakaani uudet patterit. Toinen vaaka on niin hieno kapistus, että se näyttää kehon rasvaprosentin, nestemäärän ja lihasten osuuden. Sain siis paristot paikalleen ja itseni taas punnittua. Kaikki lukemat huusivat sitä, että pidä vain se kitukuuri ja pidäkin koko kuukausi. Siispä yritän.

Lounaalla ei edes kunnolla lähtenyt nälkä, mutta onneksi söin sen niin myöhään, että jouduin odottamaan välipalaa vain tunnin. Nyt on muuten hyvä olo, mutta paleltaa ja päätä särkee. Päänsärky johtuu varmasti siitä, etten ole juonut kahviakaan. Ajattelin, että koska dieetissä ei mainittu siitä mitään, sitä ei ehkä kannata juoda. Sitä paitsi en osaisi juoda sitä ilman maitoa. Nyt sitten on vieroitusoireita. Toisaalta kuitenkin on kiva ajatus, että vieroitan itseni kahvin ohella kaikesta myrkystä. Enhän siis juo alkoholiakaan tai syö mitään keinotekoisia tuotteita tämän dieetin aikana.

Tässä dieetissä kuuluu myös liikkua joka päivä. Kuntosaliharjoittelu on tärkeää, ettei paino lähtisi pelkästään lihaksista. Kuntosalillehan minä en ehdi, mutta mies lupasi tehdä minulle kotona toteutettavan kuntosaliohjelman.

Dieettiin kuuluu:

MAANANTAISIN kuntosalitreeni
TIISTAISIN rasvanpolttolenkki
KESKIVIIKKOISIN kuntosalitreeni
TORSTAISIN rasvanpolttolenkki
PERJANTAISIN kuntosalitreeni
LAUANTAISIN intervallitreeni
SUNNUNTAISIN rentouttava venyttely

Maanantain kuntosalitreenin korvaan jumpalla, koska sielläkin tehdään lihasliikkeitä riittävästi. Tänään olen lisäksi pyöräillyt lapsi kyydissä noin 1.5 tuntia.

Eniten pelkään, että kyllästyn. En mitenkään voi syödä kalaa ja vihanneksia ruoaksi joka päivä kaksi kertaa ja koko kuukauden ajan. Vihanneksetkin oli lueteltu artikkelissa, joten pitäydyn pitkään varmaankin vain niissä. Tuntuu kuitenkin, että jossain vaiheessa minun on pakko vaihtaa vihanneksia toisiin ja syödä kalan tilalta vaikkapa papuja. Ei kai se tätä dieettiä mihinkään kaada. Jos se johonkin kaatuu, se kaatuu muunlaiseen repsahdukseen. Sitä odotellessa. Toivottavasti saan odottaa koko kuukauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti