keskiviikko 14. marraskuuta 2012

On/off -laihdutusta

En laihdu, mutta en toisaalta oikein jaksa laihduttaakaan. Ei toisaalta edes kiinnosta tällä hetkellä. Mielen ovat vallanneet muut asiat, mikä on hyvä asia. Mietin opiskeluasioita ja joululahja-askarteluja.

Olen syönyt kohtuullisesti, paitsi tässä yhtenä päivänä, jolloin en saanut syödä herkkuja ja sorruin ahmimaan keksejä suoraan pussista. Silloin päätin, että minulla ei voi olla kieltoja, ei edes sitä, että saan syödä yhden herkun vain viikonloppupäivisin. Jos on kieltoja, niitä juuri tekee mieli, mitä ei saa syödä.

Nyt saan syödä mitä vain! Eikö ole vapauttavaa? Sitä paitsi tänään olin niin kurkkuani myöten täynnä avokadopastaa ja kasviskaalikääryleitä, että söin lounaaksi fetasalaattia. Varmaankin ensimmäinen kerta lokakuulaihiksen jälkeen, kun teki mieli salaattia. En jaksa myöskään enää raportoida syömisiäni täällä, mutta tänään olen syönyt aamupalaksi sämpylän oivariinin ja paprikasuikaleiden kanssa, teetä ja noin desin tuoremehua. Lounaaksi söin siis fetasalaattia maustettuna oliiviöljyllä, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Salaatin kanssa söin rieskaa ja oivariinia ja jälkiruoaksi viinirypäleitä. Ostin rypäleitä, koska Viuhti sanoi eilen "kaipailevansa" niitä. Lounaan jälkeen ei ole ollut nälkä, mutta söin illalla joulutortun ja join teetä. Teen kuntosalitreenin Hyvien ja huonojen uutisten aikaan ja juon palautusjuomaksi jonkun banaani-jogurtti-maitosotkun.

Minä en siis varsinaisesti tällä hetkellä jaksa laihduttaa, ja aion jatkossa painottaa kirjoitteluani erilaisiin kasvisruokakokeiluihin ja muuhun ruokaan liittyvään.
Ainut ohjenuorani tästä eteenpäin on koittaa olla kohttuulinen ja terveellinen. Syön edelleen kupillisen neljän tunnin välein, mutta jos en laihdu, niin en laihdu. En ota stressiä. Aion myös jatkaa tätä joka päivä liikkumista kuten tähänkin asti: joka toinen päivä kuntosaliharjoittelu, joka toinen päivä juoksulenkki. Molemmissa muuten huomaan jo kehitystä. Kymmenen kilometrin juoksulenkki sujuu nyt vähän päälle kuukauden harjoittelun jälkeen vauhdikkaasti ja kevyesti. Kotikuntosalillani ei ole kovin monen painoisia käsipainoja, joten olen lisännyt toistojen määrää. Aloitin monen liikkeen 3 x 12 toistosta ja olen nyt päässyt niistä monessa 3 x 30:een. Rasvaa on kolme prosenttia vähemmän kuin alussa, lihaksia on pari prosenttia enemmän. Kiloja on poissa edelleen sama kaksi, jonka karistin lokakuulaihiksella. Olihan tietenkin niinkin, että vanhan, rikki menneen vaa'an mukaan nyt olisi enää kolme liikakiloa; tämä hienompi ja uudempi sen sijaan väittää, että vielä pitäisi tiputtaa viisi.

En ole luovuttamassa, en vain koe laihtumista nyt tärkeänä. Paljon mielenkiintoisempaa olisi syödä hyvin ja todella opetella kohtuutta annoksissa. Aktiivinen liikunta auttaa hyvinvoinnissa. Ja olenhan minä kesällä rantakunnossa - en vain tiedä, minä kesänä.

1 kommentti:

  1. Aikaisemman askeesin jälkeen nämä kuulostavat hyviltä ajatuksilta. Kohtuullisuutta on yllättävän vaikea oppia. Itsellä on ainakin vielä pitkä siihen, että pystyisin esim. välttämään juhlien voileipäkakkuöverit jne.

    Ihanaa, kun olet päässyt liikkumaan kunnolla! Muistan hämärästi, millaista oli norssiaikoina juosta parikymmentä minuuttia juoksumatolla ja hipsiä siitä vielä suoraan steppiin ja ehkä vielä pumppiinkin. Kaukana ovat ne ajat:D

    VastaaPoista