sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Pullana edelleen

Yleisön pyynnöstä(?) jatkan blogikirjoittelua. Laihdutettavaa olisi, mutta en ole voinut laihduttaa ja sitä kautta kirjoittaa siitä. Odotan nimittäin neljättä lasta. Sain tietää sen jo lokakuulaihikseni aikana, ja sen jälkeen on ollut vaikea motivoitua laihdutus- ja ruokablogin kirjoittamiseen.

Yritin aluksi ajatella, että olen kohtuullinen ja terveellinen enkä liho kahtakymmentä kiloa, kuten kaikissa aiemmissa raskauksissani, mutta oli koko ajan nälkä ja söin. Nyt olo on aika normaali, mitä nyt vatsa on lössö potkupallo. Olen 15. raskausviikolla, ja eihän sitä vatsaa vielä pitäisi olla, mutta kun on vaan.

Aloitin äitiysjoogan viime viikolla, ja muilla ei ollut vatsaa juuri lainkaan, vaikka viikkoja oli kymmenen minua enemmän. No, onhan tämä jo neljäs. Kaikki paikat ovat löysiä edellisten jäljiltä, ja siksi kohdun on helpompi pulpahtaa esiin.

Nyt olen niin kypsä jatkuvaan herkutteluun, että olen päättänyt ryhtyä toimenpiteisiin. Yritin heti loppiaisesta piilottaa itseltäni syömättä jääneet joulusuklaat ja pistää leivonnaiset pannaan, mutta en ole onnistunut. Laskettu aika on heinäkuussa, enkä tahdo olla kesä-äitiysmekossa mikään hyllyvä ihravuori. Tätä menoa olen. Ärsyttää niin paljon, että olen päättänyt tehdä asialle jotain.

Raskaana tai imettäessä ei kai saisi varsinaisesti laihduttaa. Niinpä olen aina syönyt surutta kaiken, mitä on tehnyt mieli. Minulle kun ei ole välimuotoja. Ensimmäistä lasta imettäessäni noudatin painonvartijoiden ohjelmaa, ja sain kaikki kilot pois. En noudattanut edes mitään imetysajan ohjelmaa, vaan sitä ihan tavallista. Ajattelin, että jos maidontulo lakkaa, lisään syömistä. Se ei koskaan lakannut.

Nyt ajattelen, että jos minussa on vararavintoa, vauva saa kyllä kaiken tarvitsemansa, jos vain syön terveellisesti. Siksi ajattelin aloittaa lokakuulaihiksen uudestaan hiukan kevennettyjä - tai siis raskautettuna. Lisään siihen siis viljoja. En yhtään tiedä, kuinka se tulee onnistumaan näin raskautettuna, mutta kokeillaan.

Aamupalallahan ohjelmassa syötiin rahkaa ja marjoja. Voisin syödä lisäksi paahdetun ruisleipäviipaleen vihanneksien kanssa ja ehkä sipaisun jotakin levitettä.

Lounaaksi ohjelmassa syötiin kaamea vuori kaalia ja muita vihanneksia ja 100 g kalaa. Voisin syödä mitä tahansa vihanneksia raakana tai kypsennettynä, esimerkiksi salaattina tai keitossa. Lisäksi söisin kalaa tai papuja tai linssejä ja vielä voisin lisätä annokseen desin verran riisiä, pastaa tai perunaa. Ruokaan voi myös lisätä sen saman 6g oliiviölyä kuin ohjelmassakin.

Välipalakin ohjelmassa oli. Tarvitsenkohan sitä? Se oli omena ja 30 g saksanpähkinöitä. Jos tarvitsen, voisin vaihtaa sen mihin tahansa hedelmään ja mihin tahansa pähkinöihin.

Päivällinen oli samankaltainen kuin lounas, mutta siinä oli jälkiruokana appelsiini. Nyt se voisi olla mikä tahansa hedelmä.

Iltapala oli raejuustoa ja ananasta. Sen tiedän, etten joka päivä kyllä sellaista enää jaksa kyllästymättä. Nyt sen voisi vaihtaa välillä esim. rasvattomaan jogurttiin ja marjoihin.

Kuulostaa noin paranneltuja oikein kivalta tavalta syödä. Kuinka kauan sitten jaksaisin sitä noudattaa? En varmasti loputtomiin. Mutta jospa sunnuntaisin saisi lisäksi syödä pullan tai palan jäätelöä, ehkä jaksaisin taas sen kuukauden. Kokeillaan! Ja tavoitehan on, etten saa kahtakymmentä kiloa tässä raskaudessa. Nyt on tullut tähän mennessä jo viisi. Huomenna aloitan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti