torstai 17. tammikuuta 2013

Synnintunnustus ja vähän runsaampi ehtoollinen itämaan tietäjien tapaan

Tiuhdilla oli tänään uskonnonkoe, johon kuulustelin häntä. Piti osata eri tyyppisten jumalanpalvelusten osia, esimerkiksi. Siitä tuli  tässä nyt mieleen, että tämä näyttää muodostuneen tällaiseksi synnintunnustuspalstaksi. Nytkin olen aikeissa kertoa, milloin ja miten taas lankesin. Ja montako ave mariaa siitä sakotetaan.

Tosiaan, sakko puuttuu. Millä rankaisisin itseäni, jos en tottele kymmentä käskyäni ja turhaan syön herkkua, minun jumalaani? Rangaistuksen pitäisi olla kova. Taas tullaan kuitenkin siihen, että en mä nyt raskausaikana viitsi kovin ankara itselleni olla.

Tänäänkin lipsahdukset kaidalta tieltä olivat aika pieniä. Aamupala meni hyvin: rahkaa, marjoja ja ruisleipäviipale. Kerhossa Titiuun kanssa vältin pullahoukutukset. Oli nälkä, mutta vasta kotona söin pastaa vihannes-kikherne-tomaattikastikkeen kera. Vein Viuhtia treeneihin ja missasin siinä sivussa välipala-ajan. Päivälliseksi söin kasvishernekeittoa ja ruisleipäviipaleen tuorejuustolla ja paprikalla. Jälkiruoaksi söin omenan. Tuli lasten iltapala-aika. Söin vahingossa muutaman taatelin ja kaksi voileipäkeksiä. Eipä tuo nyt suuren suuri moka ollut, ja jätinhän sen seurauksena sekä välipalan että iltapalan syömättä, mutta taas tullaan siihen, miksi söin, mitä ei pitänyt? Aivot eivät toimi niin nopeasti kuin käsi ja suu?

Totuus oli se, että Dubaista tuliaisiksi saaduissa taateleissa oli kivi sisällä. Tai no, ensin piti Titiuun takia testata, onko. Sitten aloin syödä taateleista puolet, poistaa niistä kiven ja antaa toisen puolen Titiuulle. Lopuksi kaivelin kaapista "jotain pientä vielä" lapsille, jotka olivat jo syöneet jogurttia ja taateleita. Löysin avaamattoman pakkauksen voileipäkeksejä. Mitään ajattelematta voitelin yhden ja söin. Titiuu ei syönyt omaansa, kaapi vain voit päältä. Senkin jälkeen loppu kelpasi minulle.

Siis listaan ei-toivotuista syömistilanteista lisättäköön:
Lasten jämät
Ajattelematta ensin -syöminen

Koska jätin 5-6 taatelin ja kahden voileipäkeksin takia väli- ja iltapalan syömättä, minulta jäi saamatta kaksi hedelmää, pähkinöitä ja annos maustamatonta jogurttia. Taatelit nyt ovat hedelmiä, niin, eikä kaksi pahvinmakuista keksiä nyt niin suuri synti ole, mutta periaatteessa ärsyttää. Miten vaikea on ottaa itseään niskasta kiinni? Sitä paitsi lenkki jäi väliin. Kävelin vain ehkä 600 m. Huomiseksi on luvattu -20, ja koska en omista kunnon talvivaatteita ja jos omistaisin, ne eivät menisi mahan kohdalta kiinni, en aio kävellä ulkona kuin autoon, noin viisi metriä. Ni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti