perjantai 18. tammikuuta 2013

Tupperwarekokkausta

Tupperwaren Servofix-pömpeli on hyvä ostos. Se on sellainen neliskanttinen kulho, jossa on sisällä irrallinen siiviläosa ja kansi. Teen sillä enimmäkseen jogurttia: kiehautan 1,5 l rasvatonta maitoa, jäähdytän sitä jonkin aikaa, sekoitan joukkoon purkin bulgarian jogurttia ja 1 dl maitojauhetta. Sitten kaadan sotkun Servofixin kulhoon, panen kannen kiinni ja laitan pari leivinliinaa ympärille. Jos tämän vaivalloisen urakan on tehnyt illalla, jogurtti on aamulla valmista. Sitten sen saa laittaa jääkaappiin.

Samalla vempeleellä voi tehdä esimerkiksi kotijuustoa, hauduttaa puuroja ja idättää siemeniä. Sillä voi tehdä montaa muutakin juttua, jota en ole kokeillut. Tänään tein kuitenkin pakkaspäivän iloksi kasvishernekeittoa. Laitoin päivällä herneet kulhoon ja kaadoin kiehuvaa vettä päälle. Annoin tekeytyä 5 tuntia. Kun tulin Viuhdin treeneistä, kaadoin herneet kattilaan, lisäsin vettä, sipulia, porkkanaa ja suolaa ja keittelin tunnin. Sitten olikin jo kaamea nälkä.

Rasvattomia kasvisruokareseptejä tunkee nyt joka puolelta, kun olen alkanut niitä etsiä. Aiemmin ruokavalioni sisälsi melko paljon juustoja ja rasvaa. On mukavan kevyt tunne, kun olen karsinut ne pois. Mietin kyllä hiukan, riittääkö raskausaikana se 5 g öljyä päivässä. Toisaalta, kun minulla on vararavintoa, sen pitäisi riittää, eikö? Toinen, mitä mietin, on leipä. Syön nyt vain yhden ruisleipäviipaleen päivässä. Suositukset sanovat ihan muuta. Puuroakin syön vain noin joka toinen päivä. En vain tahtoisi syödä liikaa. Hyvä vieroituskuuri tämä kuitenkin on kaikesta joulunajan mässäilystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti