tiistai 5. helmikuuta 2013

Paskan kokin päiväkirjasta

Olen oikeasti edelliseltä ammatiltani kokki ja pidän itseäni kulinaristina. Silti näitä epäonnisia keitoksia tulee nykyään jatkuvasti. Voisin melkein kirjoittaa keittokirjan nimellä "Paskan kokin parhaat". Sitä ostaisivat kaikki masokismiin taipuvaiset ja Madventures-keittokirjan ostaneet.

Nämä uudet aluevaltaukset eivät näköjään aina onnistu. Eilen tein Frantsilan yrttitilan keittokirjasta keväistä nokkoskeittoa, ja vaikka vuodenaika olikin väärä, ei se sentään koko keittoa voi pilata. Keitto oli ällöttävää! Olisihan minun pitänyt tietenkin reseptiä lukiessani ymmärtää, ettei niin tule maukasta ruokaa, että suurustetaan PELKKÄÄ VETTÄ Maizenalla ja keitetään siinä sitten juureksia ja nokkosia. Liemi olisi pitänyt ensin maustaaa ja sitten sen olisi pitänyt olla maitopohjainen. Vesi suurustettuna Maizenalla oli ällöä limalöllöä. Jälkikäteen lisätyt mausteet (taas kuminaa!) eivät yhtään auttaneet.

Edellinenkin keitto (Lämmittävä linssikeitto) oli paskaa. Jatkan kuitenkin sinnikkäästi kokeiluja kuukauden keittokirjastani Frantsilan yrttitilan keittokirjasta, mutta seuraavaksi teen jotain keittoa tuhdimpaa - ja toivottavasti parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti