lauantai 22. syyskuuta 2012

Sienipiirakka

Voitaikina:


200 g voita
200 g (3 dl) vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä

Täyte:

n. 250 g sieniä, esim. kanttarelleja tai suppilovahveroita
1 pieni sipuli
voita
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl kirveliä tai rakuunaa
2 dl emmentalraastetta
1 dl hienonnettua persiljaa

Voiteluun: munaa

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jähmettyä jääkaapissa.
Ruskista hienonnetut sienet ja sipuli kevyesti voissa. Lisää kerma ja hauduta seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on sakeaa. Lisää hiukan jäähtyneeseen sieniseokseen mausteet, juustoraaste sekä persilja.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toisesta taikinasta pyöreä pohjalevy ja vuoraa sillä matala uunivuoka (halkaisija n. 22 cm). Kaada täyte vuokaan.
Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja leikkaa siitä leivinpyörällä piiraalle kansi. Koristele taikinakuvioilla. Voitele piiras ja pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti